SMBC Aviation Capital breidt bestellingen voor Airbus A320neo uit door Investing.com


©Reuters.

DUBLIN – SMBC Aviation Capital, de in Ierland gevestigde vliegtuigleasemaatschappij, heeft zijn engagement voor de Airbus A320neo-familie versterkt met een aanzienlijke order voor nog eens 60 vliegtuigen. Deze laatste stap verhoogt het totale aantal bestellingen van het bedrijf voor de A320neo-serie tot 184, waardoor een gestage stroom vliegtuigleveringen tot 2031 wordt gegarandeerd.

De aanbesteding weerspiegelt de strategische anticipatie van SMBC op een aanhoudende vraag in de mondiale luchtvaartsector, die zich na de recente recessies op een opwaarts traject bevindt. De verhuurder, die al ruim 170 vliegtuigen uit de A320neo-lijn bezit en er nog eens 40 beheert voor klanten als IndiGo, Spirit luchtvaartmaatschappijen (NYSE:), en Turkish Airlines positioneren zichzelf om aan de behoeften van klanten te voldoen met deze nieuwste uitbreiding van hun vloot.

Peter Barrett, CEO van SMBC Aviation Capital, benadrukte dat de transactie een reactie is op markttrends die duurzame en efficiënte luchtvaartoplossingen bevorderen. De A320neo-familie wordt geroemd om zijn technologische vooruitgang, waaronder nieuwe motoren en sharklets die de aerodynamica en het brandstofverbruik verbeteren. Deze kenmerken zijn bijzonder aantrekkelijk omdat de industrie zich richt op milieuvriendelijkere activiteiten.

Christian Scherer van Airbus prees de herinvestering van SMBC in de A320neo-serie. Hij wees erop dat dit blijk geeft van een sterk vertrouwen in het product van Airbus, dat momenteel een aanzienlijk marktaandeel heeft ten opzichte van concurrenten zoals de B737-varianten van Boeing. De neo-serie is toonaangevend op het gebied van operationele efficiëntie en geniet de voorkeur vanwege zijn brandstofbesparende technologieën.

Deze order markeert ook een voortdurende samenwerking tussen SMBC Aviation Capital en Airbus. De bedrijven hebben nauw samengewerkt aan het neo-project, dat cabineproducten met een brede romp heeft aangepast aan langeafstandsvluchten die traditioneel niet haalbaar waren voor vliegtuigen met één gangpad.

De financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt, maar de investering onderstreept de proactieve benadering van SMBC om de heropleving van het vliegverkeer aan te pakken met moderne, kosteneffectieve vliegtuigoplossingen die aansluiten bij de veranderende voorkeuren van passagiers en luchtvaartmaatschappijen.

Dit artikel is tot stand gekomen met de steun van AI en beoordeeld door een redacteur. Voor meer informatie zie onze Algemene Voorwaarden.