Anthony Albanese: politieke make-over van Peter Dutton in 2024

Een make-over van oppositieleider Peter Dutton ligt in het verschiet, zo heeft de premier voorspeld, terwijl de politieke vijanden zich voorbereiden op de volgende verkiezingen, die uiterlijk begin 2025 moeten plaatsvinden.

Anthony Albanese bespotte en maakte zijn politieke tegenstander openlijk belachelijk, waarbij hij persoonlijk garandeerde dat Dutton vóór de volgende federale verkiezingen zou proberen zijn harde persoonlijkheid opnieuw vorm te geven.

“We zullen gaan horen over Pete’s vriendelijke hart en zijn knuffelige karakter”, zei Albanese dinsdagavond tegen een menigte trouwe partijleden in Sydney.

“Misschien vangen we zelfs een glimp op van een glimlach – het is verbazingwekkend wat ze tegenwoordig met AI kunnen doen.”

Maar de premier beweerde dat de oppositieleider er uiteindelijk niet in zou slagen zijn imago bij de kiezers te herstellen.

“Er zal nooit zoiets bestaan ​​als Dutton 2.0”, zei de premier.

Ondanks de bewering van de heer Albanese dat de oppositieleider een make-over nodig heeft, hebben opiniepeilingen consequent aangetoond dat de heer Dutton vooruitgang heeft geboekt op het gebied van de premier die de voorkeur heeft.

Uit de laatste Newspoll, die op 6 november werd gepubliceerd, bleek dat de kloof tussen de premier en de liberale leider aanzienlijk kleiner is geworden, met een verschil van slechts 10 procentpunten tussen de leiders. In september vorig jaar waren er bijna 40 punten verschil tussen hen.

Op basis van de voorkeur van twee partijen leidt de regering echter nog steeds de Coalitie 52-48.

Nu Labour en de Coalitie strijdlijnen trekken over kwesties als de kosten van levensonderhoud, energie, arbeidsverhoudingen en immigratie, hebben beide leiders de afgelopen maanden steeds meer geprobeerd hun tegenstander te kleineren.

In een scherpe kritiek op de oppositieleider richtte Albanese zich ook op de eerdere staat van dienst van Dutton als bewijs dat hij niet te vertrouwen was.

“Een man die beweert conservatief te zijn, maar onze instellingen probeert te vernielen”, zei de premier.

“Een man die praat over het belang van sociale cohesie, maar er alles aan doet om ons als samenleving te verdelen.”

In de tussentijd heeft de heer Dutton zijn aanvallen op de premier opgevoerd, inclusief zijn aanpak van de kosten van levensonderhoud en zijn reactie op de Israëlische Hamas-oorlog, terwijl hij ook kritiek uitte op zijn recente overzeese reizen.

“Ik denk dat hij het spoor volledig kwijt is als het gaat om de prioriteit waarop Australiërs zich nu moeten concentreren”, zei de heer Dutton onlangs over de heer Albanese.

“En dat helpt hen met de druk op de kosten van levensonderhoud.”

Oorspronkelijk gepubliceerd als Prepare for ‘Dutton 2.0’ in 2024, beweert premier Albanese