Wall Street loopt vooruit op Fed-beleidsbijeenkomst en Instacart-marktdebuut

NEW YORK, 19 september – De belangrijkste indices van Wall Street daalden vandaag in de aanloop naar de beleidsvergadering van de Federal Reserve, waarbij beleggers wachtten op het Nasdaq-debuut van de boodschappenbezorgapp Instacart om een ​​potentieel herstel op de IPO-markt te beoordelen.

Instacart-moederbedrijf Maplebear Inc heeft gisteren een volledig verwaterde waardering van 9,9 miljard dollar (RM46 miljard) veiliggesteld nadat de beursintroductie was geprijsd op 30 dollar per aandeel, de top van de aangegeven prijsklasse.

Chipontwerper Arm Holdings had vorige week een geweldig marktdebuut, waardoor de hoop werd gewekt op een heropleving van de markt voor beursintroducties (IPO) na een droge periode van bijna 18 maanden.

Arm en Instacart zouden anderen ertoe kunnen aanzetten naar de beurs te gaan, hoewel het nog steeds een moeilijke omgeving is voor beursintroducties met hoge rentetarieven en een vertragende economie, zegt Robert Pavlik, senior portefeuillemanager bij Dakota Wealth in Fairfield.

Arm daalde met 4,6 procent nadat werd aangekondigd dat de beursintroductie was afgerond en dat underwriters de volledige overtoewijzingsoptie van 7 miljoen American Depositary Shares hadden uitgeoefend.

De aandelenopties begonnen gisteren in een vlot tempo te handelen, waarbij veel beleggers zich positioneerden voor een verdere neerwaartse trend.

Een stijging van de rente op Amerikaanse staatsobligaties woog op sommige groeiaandelen, waarbij Amazon, Nvidia en Microsoft tussen 0,5 procent en 2,0 procent daalden.

Beleggers zijn ook gefocust op de tweedaagse Fed-vergadering overdag, waarbij de centrale bank naar verwachting morgen de referentierente op het huidige bereik van 5,25 procent tot 5,50 procent zal houden.

Recente economische gegevens duiden erop dat de kerninflatie richting de doelstelling van 2 procent van de Fed kruipt, hoewel de prijsstijging voor ruwe olie gedurende drie opeenvolgende weken naar een hoogtepunt van ongeveer tien maanden een punt van zorg blijft.

De inflatie op jaarbasis in Canada werd nog verder vergroot en in juli steeg de inflatie terwijl de benzineprijzen stegen.

Uit economische gegevens blijkt grotendeels dat de Amerikaanse economie veerkrachtig blijft, waardoor de hoop op een zachte landing wordt aangewakkerd en de zorgen over een mogelijke recessie worden weggenomen.

De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen zei tegen Reuters dat een “zachte landing” voor de Amerikaanse economie de risico’s op korte termijn kan weerstaan, waaronder een staking van United Auto Workers en de dreiging van een sluiting van de overheid.

Handelaren hebben een pauze van de Fed morgen volledig ingeprijsd, terwijl de kans dat de rente in november ongewijzigd blijft 74 procent bedraagt, volgens de FedWatch-tool van CME.

Beleggers zullen het kwartaalrapport van de Fed over de economische projecties, dat woensdag wordt gepubliceerd, nauwkeurig bestuderen om de beleidsvooruitzichten van de deelnemende leden op de langere termijn te peilen.

Om 09.50 uur (ET) daalde de Dow Jones Industrial Average met 52,01 punten, of 0,15 procent, naar 34.572,29, de S&P 500 daalde met 8,83 punten, of 0,20 procent, naar 4.444,70, en de Nasdaq Composite daalde met 56,78 punten, of 0,41. procent, op 13.653,46.

Starbucks verloor 1,7 procent nadat TD Cowen de koffieketen degradeerde naar ‘underperform’.

De sector duurzame consumptiegoederen waarin de aandelen zijn ondergebracht, verloor 1,0 procent en behoorde tot de grootste sectorale dalers van de S&P 500.

CVS Health Corp won 1,9 procent nadat Evercore ISI de Amerikaanse apotheekketen had opgewaardeerd van ‘in line’ naar ‘outperform’.

Walt Disney verloor 2,5 procent doordat het zijn kapitaaluitgaven voor de parkensector de komende tien jaar bijna verdubbelde tot ongeveer 60 miljard dollar.

Op de NYSE waren de oprukkende emissies in aantal groter dan de dalende emissies, met een verhouding van 1,40 tegen 1. Het aantal dalende emissies was op de Nasdaq met een verhouding van 1,08 tegen 1 groter dan de vooruitgang.

De S&P-index noteerde zes nieuwe hoogtepunten in 52 weken en vier nieuwe dieptepunten, terwijl de Nasdaq 14 nieuwe hoogtepunten en 103 nieuwe dieptepunten noteerde. – Reuters