Jim Cramer maakt bezwaar tegen de verlaging van de rating van Starbucks door een analist. Dit is waarom

Cramer's Mad Dash op Starbucks: noem me een koper

Jim Cramer van CNBC heeft dinsdag bezwaar gemaakt tegen het besluit van een Wall Street-bedrijf om de rating te verlagen Starbucks (SBUX) aandelen vanwege zorgen over de economie in China, een belangrijke groeimarkt voor de koffiegigant.

In een brief aan klanten verlaagde TD Cowen dinsdag zijn rating op Starbucks-aandelen van koop naar het equivalent van een hold, en verlaagde het zijn koersdoel van $117 naar $107 per aandeel. Een ‘zorgwekkend’ macro-economisch beeld in China dat de consumentenbestedingen onder druk zet, samen met de concurrentiedruk van goedkopere rivalen, zal waarschijnlijk de omzetgroei van Starbucks in het land temperen, betoogde TD Cowen in zijn afwaardering.

Als je dit verhaal leuk vindt, meld je dan aan voor Jim Cramer’s Top 10 Morning Thoughts on the Market gratis e-mailnieuwsbrief.

Cramer suggereerde echter dat de zorgen van investeerders over de Chinese activiteiten van Starbucks de aandelenkoers van het bedrijf al maanden naar beneden hebben gesleept. “De albatros van China woog vanaf hier op de aandelen”, zei Cramer, wijzend op het hoogste punt van Starbucks in 2023 van $114,56 op 1 mei.

Aandelengrafiek IcoonAandelengrafiek icoon

inhoud verbergen

Prestaties van Starbucks sinds 1 april

Inclusief de daling van ruim 1% van dinsdag naar ongeveer $95 per aandeel, zijn de aandelen van Starbucks ruim 16% gedaald ten opzichte van die piek. Tot nu toe is het aandeel ongeveer 4% gedaald, wat aanzienlijk minder presteert dan de S&P500.

‘Dit is wanneer je een tegendraadse beslissing neemt’, betoogde Cramer in ‘Squawk on the Street’.

Cramer’s Charitable Trust, de portefeuille die wordt gebruikt door de CNBC Investing Club, is sinds augustus 2022 eigenaar van Starbucks-aandelen.

Hier vindt u een volledige lijst van de aandelen in Jim’s liefdadigheidstrust, de portefeuille die wordt gebruikt door de CNBC Investing Club.