Wall Street beweegt zijwaarts terwijl beleggers naar de Fed kijken

NEW YORK, 18 september – Wall Street sloot gisteren weinig verandering, terwijl marktdeelnemers uitkeken naar het verwachte besluit van de Amerikaanse Federal Reserve om de belangrijkste rentetarieven morgen ongewijzigd te laten.

Alle drie de grote Amerikaanse aandelenindices sloten een woelige sessie af met nominale winsten, omdat beleggers, met weinig katalysatoren, weinig overtuiging toonden op weg naar de tweedaagse monetairbeleidsvergadering van de Fed.

“(Fed-voorzitter Jerome) Powell kan met zijn opmerkingen grote stappen in beide richtingen zetten en je wilt niet aan de verkeerde kant terechtkomen”, zegt Peter Tuz, president van Chase Investment Counsel in Charlottesville, Virginia.

De centrale bank heeft beloofd alert te blijven op het gebied van de economische cijfers, die tekenen hebben laten zien dat de kerninflatie nog steeds op haar kronkelige afdaling teruggaat naar de jaarlijkse doelstelling van 2 procent van de Fed, wat erop wijst dat de Amerikaanse economie nog steeds op een stevige basis staat.

Tegen deze achtergrond zorgden de toenemende zorgen dat een patstelling op Capitol Hill zou kunnen leiden tot een mogelijke sluiting van de overheid ervoor dat de marktdeelnemers gespannen waren.

Minister van Financiën Janet Yellen zei gisteren dat ze, hoewel ze geen risico ziet op een economisch centrum, waarschuwde dat een sluiting van de overheid zou leiden tot het creëren van een situatie die een verlies aan momentum zou kunnen veroorzaken. dit punt.”

De belangrijkste gebeurtenis van de week is de beleidsvergadering van de Fed, die naar verwachting zal uitmonden in een renteverhogingspauze, waardoor de Fed Funds-doelrente voor de tweede keer onveranderd blijft sinds maart 2022, toen de centrale bank haar openingssalvo afvuurde in haar strijd tegen de inflatie.

Het Federal Open Markets Committee (FOMC) zal binnenkort ook zijn driemaandelijkse Samenvatting van Economische Projecties publiceren, waarin de “dot plot” zal worden opgenomen, oftewel een glimp van de verwachtingen van de deelnemende leden met betrekking tot het toekomstige pad van de rentetarieven.

De financiële markten hebben momenteel een zekerheid van 99 procent ingebakken dat de Fed de beleidsrente morgen op 5,25-5,00 procent zal houden.

Daarnaast is het traject minder zeker, met een waarschijnlijkheid van 69 procent dat de FOMC-holding in november zal plaatsvinden, volgens de FedWatch-tool van CME.

“De markt zou graag zien dat de dot plot lager uitkomt dan de vorige keer”, zegt Sam Stovall, hoofdinvesteringsstrateeg van CFRA Research in New York. “Het is een geval van slecht nieuws is goed nieuws; de meeste mensen zouden zeggen dat het goed zou zijn als de samenvattende economische projecties volgend jaar zouden oproepen tot een verzwakking van de economie”, aangezien ze de timing van een potentiële Fed-omslag inschatten.

Aan de andere kant blijft de mogelijkheid dat de verzachting zou kunnen omslaan in een recessie een toppunt van zorg.

“Beleggers twijfelen aan de waarschijnlijkheid van een vertraging ten opzichte van een harde landing, en vragen zich af of de zaken nog erger kunnen worden dan de voorspellers momenteel voorspellen,” voegde Stovall eraan toe.

De Dow Jones Industrial Average steeg met 6,06 punten, of 0,02 procent, naar 34.624,3, de S&P 500 won 3,21 punten, of 0,07 procent, naar 4.453,53 en de Nasdaq Composite voegde 1,90 punten, of 0,01 procent, toe naar 13.710,24.

Energieaandelen, gesteund door de stijgende prijzen voor ruwe olie, wonnen CLc1 het grootste deel van de 11 belangrijkste sectoren van de S&P 500, terwijl aandelen van duurzame consumentengoederen de grootste procentuele daling leden, waarbij Tesla Inc het zwaarst woog.

VF Corp daalde met 4,6 procent nadat Piper Sandler de aandelen van het kledingbedrijf had verlaagd van ‘overwogen’ naar ‘neutraal’.

De Britse chipmaker Arm Holdings daalde met 4,5 procent nadat Bernstein slechts enkele dagen na zijn geweldige debuut de berichtgeving met een ‘underperform’-rating had geïnitieerd.

Paypal Holdings daalde met 2,0 procent nadat MoffettNathanson zijn rating verlaagde van ‘outperform’ naar ‘marktprestatie’.

Het aantal afnemende emissies was groter dan het aantal opkomende emissies op de NYSE met een verhouding van 1,22 tegen 1; op de Nasdaq was een verhouding van 1,74 tegen 1 in het voordeel van de dalers.

De S&P 500 noteerde zes nieuwe hoogtepunten in 52 weken en elf nieuwe dieptepunten; de Nasdaq Composite noteerde 37 nieuwe hoogtepunten en 247 nieuwe dieptepunten.

Het volume op de Amerikaanse beurzen bedroeg 9,44 miljard aandelen, vergeleken met het gemiddelde van 10,05 miljard voor de volledige sessie van de afgelopen twintig handelsdagen. – Reuters