Artsen en verpleegsters in Engeland zouden tijdens stakingen gedwongen kunnen worden te werken

Ontvang gratis updates over arbeidsgeschillen in het Verenigd Koninkrijk

Artsen en verpleegsters in Engeland zouden gedwongen kunnen worden om te werken tijdens stakingen in het kader van overheidsplannen om minimale serviceniveaus in te voeren om de patiëntveiligheid te beschermen, heeft minister van Volksgezondheid Steve Barclay aangekondigd.

De ministers schetsten de voorstellen terwijl adviseurs dinsdag een nieuwe ronde van stakingsacties over de lonen zouden beginnen, woensdag gevolgd door artsen in opleiding. Woensdag zal de eerste keer zijn dat ze gelijktijdig aanvallen uitvoeren.

De regering zal overleg plegen over regelgeving die ervoor zou zorgen dat de minimale NHS-personeelsbezetting van toepassing is op urgente, nood- en tijdkritische diensten.

Dit zou betrekking kunnen hebben op een deel van het ziekenhuispersoneel, waaronder artsen en verpleegsters, zei de gezondheidsafdeling, eraan toevoegend dat de regelingen vanaf volgend jaar zouden kunnen worden ingevoerd.

De stap van de regering komt nadat zij parlementaire goedkeuring heeft verkregen voor anti-stakingswetten waarvan de vakbonden beweren dat ze niet voldoen aan de internationale wettelijke normen.

De wetgeving beoogt minimale serviceniveaus toe te passen in acht sectoren van de economie.

Toen de wetgeving in januari werd onthuld, zei de regering dat zij deze regelingen zou opleggen aan ambulance-, brandweer- en spoorwegdiensten.

Het voegde eraan toe dat het hoopte vrijwillige overeenkomsten te bereiken voor de andere vijf gebieden die onder de anti-stakingswetten vallen: onderwijs, grensbeveiliging, nucleaire ontmanteling en andere gezondheids- en transportdiensten.

Barclay zei dinsdag dat de “gecoördineerde en berekende stakingsactie van deze week verdere ontwrichting en ellende zal veroorzaken voor patiënten en NHS-collega’s”.

Hij voegde eraan toe dat het zijn topprioriteit was om patiënten te beschermen “en dat deze regelgeving daarvoor een vangnet zou bieden [NHS] vertrouwen en een verzekering voor het publiek dat vitale gezondheidszorgdiensten er zullen zijn wanneer ze die nodig hebben”.

Barclay zei dat de gemiddelde junior arts dit jaar een loonsverhoging van 8,8 procent kreeg, terwijl consultants 6 procent ontvingen, “naast genereuze hervormingen van hun pensioenen”.

Bijna 900.000 NHS-afspraken of ziekenhuisprocedures moesten in Engeland worden verplaatst sinds het personeel afgelopen december met stakingen over de lonen begon.

Phil Banfield, voorzitter van de BMA-raad, zei dat de vakbond voor artsen duidelijk was geweest dat bij elke vakbondsactie die door leden werd ondernomen, een minimum aan personeelsbezetting behouden bleef om de veiligheid van de patiënt te garanderen.

Hij voegde eraan toe: “We hebben altijd volgehouden dat adviseurs en artsen in opleiding samen nooit een volledige staking zullen organiseren en we hebben duidelijk gemaakt dat we dat niet van plan zijn, aangezien de spoedeisende zorg doorgaat. Het is oneerlijk als de minister van Buitenlandse Zaken iets anders beweert.”

Banfield beschuldigde de regering ervan “te proberen het recht van artsen te onderdrukken om collectief op te treden en te strijden voor betere lonen en omstandigheden op hun werkplek”.

Saffron Cordery, adjunct-directeur van NHS Providers, die gezondheidsorganisaties in heel Engeland vertegenwoordigt, zei dat de stap om minimale serviceniveaus op te leggen het risico in zich draagt ​​dat de arbeidsverhoudingen “verslechteren in een tijd waarin we de regering en de vakbonden nodig hebben om rond de tafel te komen en gesprekken aan te gaan om dit te voorkomen.” verdere escalatie en verstoring van de patiëntenzorg”.

“Deze wetgeving, evenals het vandaag aangekondigde overleg, pakt geen van de problemen aan die ten grondslag liggen aan de huidige stakingsactie, inclusief de ontevredenheid over de lonen en arbeidsomstandigheden,” voegde ze eraan toe.